ENG

Φρούτα καλοκαιρινά και κρασί

A A

Τα καλοκαιρινά φρούτα, κάτω από την ανελέητη καλοκαιρινή φωτοχυσία, δίνουν φαντασμαγορία στο χρωματικό όργιο των μανάβικων. Μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, χνουδωτά ή λεία, γεμάτα χυμούς, τραγανά, γλυκά, σφιχτά, ζουμερά ή μελωμένα, με απρόσμενα αρώματα. Όλα τους μας γνέφουν προκλητικά από τα καφάσια χρησιμοποιώντας ακατανίκητα θέλγητρα: την ελαφρώς ξινή γεύση, τη φινετσάτη γλύκα και το πληθωρικό τους άρωμα.

Η αλήθεια είναι πως λόγω της φυσικής τους περιεκτικότητας σε νερό, συνήθως τα φρούτα καταναλώνονται φρέσκα, χωρίς πολλά ποτά. Ορισμένα όμως συνδυάζονται θαυμάσια με κρασιά. Θυμηθείτε και δοκιμάστε να σερβίρετε:

•    τις φράουλες με ροζέ αφρώδη ή σαμπάνια. Μην ξεχνάτε πως είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στην τελετουργία του φλερτ, σύμφωνα με την Παυλίνα Βοναπάρτη.

•    τα κεράσια και τα βατόμουρα με φρέσκα ερυθρά κρασιά από Αγιωργίτικο ή Cabernet Sauvignon

•    τα ροδάκινα δίπλα σε φρέσκα Chardonnay και Sauvignon Blanc

•    το πεπόνι πλάι σ΄ ένα ποτήρι Μοσχοφίλερο ή ξηρό Μοσχάτο

•    το μοσχάτο σταφύλι, φυσικά μαζί με γλυκό Μοσχάτο Λήμνου ή Σάμου

•    τα δαμάσκηνα πλάι σε ερυθρά γλυκά κρασιά π.χ. Μαυροδάφνη.