ENG

Λαχανικά & κρασί

A A

Η πρότασή μας είναι να στραφούμε στα λαχταριστά φρέσκα λαχανικά που αφθονούν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Και βεβαίως, τα πράσινα λαχανικά ταιριάζουν υπέροχα με τα «πράσινα» κρασιά, αυτά δηλαδή που εμφανίζονται με ευχάριστα φυτικό χαρακτήρα όπως αρκετά Sauvignon Blanc, ιδίως τα Νεοζηλανδέζικα που μοσχοβολούν γρασίδι, αλλά και οι ντελικάτες Μαλαγουζιές ή τα φρέσκα Ασύρτικα που διαθέτουν άφθονες νότες άγουρων εσπεριδοειδών.

Σε αρκετές περιπτώσεις θα δοκιμάσουμε το ταίριασμα με δροσερά ροζέ κρασιά ακόμη και με ελαφριά ερυθρά όπως τα φρέσκα Αγιωργίτικα ή Ξινόμαυρα που διαθέτουν σχετικά μαλακές τανίνες, χυμώδη αρώματα κόκκινων φρούτων και ωραία οξύτητα.

1. Σαλάτα πράσινων λαχανικών + Sauvignon Blanc
2. Αβοκάντο + Μαλαγουζιά
3. Σπαράγγια + Ασύρτικο, Sauvignon Blanc
4. Αρακάς λευκός + Σαββατιανό, Ροδίτης
5. Αρακάς με κόκκινη σάλτσα + ροζέ Αγιωργίτικο, φρέσκο Ξινόμαυρο
6. Κολοκυθάκια βραστά + Ροδίτης
7. Αγκινάρα + Σαββατιανό
8. Μπρόκολο + Sauvignon Blanc
9. Πιπεριές πράσινες, γλυκιές, ψητές + Μαλαγουζιά
10. Ντομάτες ψητές + ροζέ Ξινόμαυρο