ENG

Ελληνικά γλυκά κρασιά + εδέσματα

A A

Απίστευτο εύρος στην χρωματική παλέτα. Μαγευτικός πλούτος αρωμάτων. Και βελούδινη γλύκα. Κυρίες και κύριοι, υποκλινόμαστε στα θέλγητρα των ελληνικών γλυκών κρασιών.

Εάν τα γλυκά κρασιά τα προτιμάτε ως απεριτίφ, διαλέξτε ένα φρέσκο Μοσχάτο με εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα. Ξέρετε όμως πως τα γλυκά κρασιά ταιριάζουν τέλεια με πολλά εδέσματα δίνοντας μας την αφορμή για ασκήσεις συνδυασμών με φαντασία;
Ιδού οι προτάσεις μας.

Πρώτα πιάτα
Τυρόπιτες και σουφλέ τυριών με Μοσχάτο, Μαλαγουζιά
Πεπόνι με ελαφρά αλλαντικά με φρέσκια Μαυροδάφνη

Κυρίως εδέσματα
Κοτόπουλο γεμιστό με ξερά βερίκοκα και δαμάσκηνα με παλαιωμένο Μοσχάτο Σάμου
Χοιρινό με δαμάσκηνα με Μαυροδάφνη
Κυνήγι και πάπια με κάστανα και σάλτσα πορτοκαλιού με παλαιωμένη Μαυροδάφνη

Γλυκίσματα
Αμυγδαλωτά, τάρτες φρούτων, μαρέγκες με Μοσχάτο και Gewürztraminer
Μέλι, ξερά σύκα και ξηρούς καρπούς με Vinsanto
Κέικ με ξερά φρούτα ή ξηρούς καρπούς με φρέσκια Μαυροδάφνη
Σοκολατένιες δημιουργίες με παλαιωμένη Μαυροδάφνη ή Vinsanto

Τυριά
Μυζήθρα με Vinsanto
Κοπανιστή ή roquefort με Μοσχάτο και Gewürztraminer
Κατσικίσια ή πικάντικες μυζήθρες με φρέσκια Μαυροδάφνη

Φρούτα
Βερύκοκα, ροδάκινα, πεπόνι με Μοσχάτο

Πάντως, όποιο συνδυασμό και αν επιλέξετε, να ξέρετε πως τα φρέσκα λευκά γλυκά κρασιά σερβίρονται κρύα, στους 7-10οC, ενώ τα παλαιωμένα, τόσο τα λευκά όσο και τα βαθυκόκκινα, φανερώνουν τη χάρη τους στους 11-14οC.