Πως φτιάχνουμε τις confetture, τις πικάντικες μαρμελάδες των Ιταλών (ιταλικά chutneys) που θα μετατρέψουν τα πιάτα των τυρών και των αλλαντικών σε έξυπνα antipasti; Ποια είναι τα βασικά βήματα για τη δημιουργία ενός πεντανόστιμου osso bucco, μιας υπέροχης torta della nonna;
Στο καινούργιο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus, με τίτλο «Φθινόπωρο αλά Ιταλικά» συνεχίζουμε να εξερευνούμε την αγαπημένη ιταλική κουζίνα, ανακαλύπτοντας παραδοσιακά πιάτα της Τοσκάνης και της Λομβαρδίας με την καθοδήγηση του Executive Chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά.
Βεβαίως, η φετινή υλοποίηση των μαθημάτων μαγειρικής έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω της νέας κανονικότητας στην οποία μας έχει βάλει η πανδημία, με τον πλήρη εναρμονισμό με τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα να αποτελεί εχέγγυο ασφάλειας.
Έτσι θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου για να παρακολουθήσουμε τον chef να μας αποκαλύπτει τα μικρά και μεγάλα μυστικά υλικών και μεθόδων παρασκευής των συνταγών. Όπως πάντα, θα μας παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο γεύμα με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό, τα οποία θα δοκιμάσουμε στη συνέχεια μαζί με μεγάλη επιλογή ταιριαστών κρασιών που προτείνει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.