Η πιο πρόσφατη οινοποιία της περιοχής της Δράμας δημιουργήθηκε το 2015 από τον έμπειρο οινολόγο Νίκο Καρατζά, με σκοπό την παραγωγή οίνων ποιότητας σε μικρή ποσότητα, έπειτα από αναζήτηση ποιοτικών αμπελοτεμαχίων και φιλόδοξων αμπελουργών στην περιοχή της Δράμας και της Μακεδονίας γενικότερα.
Στο λευκό Απλά, ο οινοποιός συνδυάζει τη Μαλαγουζιά με Ασύρτικο και Ροδίτη (60% - 30% - 10%). Και δημιουργεί ένα κρασί φαγητού, με καθαρή μύτη. Πυρηνόκαρπα καλοκαιρινά φρούτα, λευκά λουλούδια, πιπεριά και εσπεριδοειδή: αυτή είναι η αρωματική του παλέτα. Σαν ν’ απολαμβάνετε τον ανοιξιάτικο ήλιο ξαπλωμένοι σε ψηλό γρασίδι που μοσχοβολά λουλούδια. Και μετά, να καταφτάνουν στη σκηνή τα φρέσκα εσπεριδοειδή.
Κρασί φρέσκο, χυμώδες και χωρίς μετριοπάθεια στον πλούτο του σώματος. Στο στόμα διατηρεί την τραγανή οξύτητα του Ασύρτικου.
Σας προτείνουμε να το απολαύσετε πλάι σε φρέσκιες σαλάτες, καλοκαιρινά λαδερά, πιάτα με θαλασσινά ή λευκά κρέατα και σε ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες.