Πεπόνι: ένα φρούτο που έχει μόνο φίλους και θερμούς οπαδούς. Το άρωμά του σε ζαλίζει, έχει κάτι από την τριανταφυλλένια νότα του Μοσχάτου σταφυλιού.
Σαφώς, οι ποικιλίες καθορίζουν τη χρήση του.
Οι Ιταλοί για παράδειγμα συνδυάζουν το πεπόνι της Κανταλούπης με προσούτο της Πάρμας για το διάσημο ορεκτικό τους. Εμείς ψάχνουμε τα άνυδρα της Βοιωτίας, τα πιο γλυκά για επιδόρπιο. Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια με ένα μεγάλο κουτάλι και απολαμβάνουμε τη χυμώδη σάρκα.
Εναλλακτικά σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το αρωματικό πεπόνι σε:
• δροσερή σούπα (βλ. συνταγή)
• sorbet
• σαλάτα με μαρούλι, καρότο και dressing με ξύδι
• φρουτοσαλάτα μαζί με μπανάνα, φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα και μια –γενναιόδωρη- χούφτα αρωματικά βότανα: μέντα ή βασιλικό
• σουβλάκι με ντοματίνια, μπαλάκια μοτσαρέλας και ψιλοκομμένο προσιούτο
Και θα το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι Sauvignon Blanc ή γλυκό Μοσχάτο κρασί.
Salut!