Μια τέλεια για το φθινόπωρο συνταγή, από το αρχείο της Wine Plus και τον executive chef Γιώργο Παπαδόπουλο.
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
180 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 λίτρο ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι
6 γρ. φασκόμηλο ψιλοκομμένο
130 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. παρμεζάνα
Για τα τσιπς παρμεζάνας
500 γρ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με τα 80 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το φασκόμηλο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυλός. Προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Περνάμε από ένα chinois (κωνικό μεταλλικό σουρωτήρι ιδανικό για τις σάλτσες) και σερβίρουμε.
Για τα τσιπς παρμεζάνας
Απλώνουμε την παρμεζάνα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180oC μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.