Συνταγή από τον pastry chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki, Αλέξανδρο Αλεξίου
Υλικά
Ζύμη τάρτας
85γρ. άχνη ζάχαρη
25 γρ. πούδρα αμυγδάλου
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
210 γρ. αλεύρι
2 γρ. αλάτι Μεσολογγίου
βανίλια
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 γρ. γάλα
90 γρ. κρόκους
70 γρ. ζάχαρη
35 γρ. κορνφλάουρ
150 γρ. σοκολάτα Valrhona λευκή
Φύλλα αμυγδάλου
300 γρ. πάστα αμυγδάλου
πράσινο χρώμα
φρέσκιες φράουλες
σαντιγί
σοκολάτα Valrhona λευκή
Εκτέλεση
Ζύμη τάρτας
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με την άχνη. Tα τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε σε μικρή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Την αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες.
Ανοίγουμε φύλλο και το τοποθετούμε σε ατομικές ταστιέρες.
Ψήνουμε για περίπου 16 λεπτά.
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ.
Ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις πάρει μια βράση το ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών. Το περνάμε με μια σίτα και το ξαναδειάζουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να κοχλάσει.
Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο.
Γεμίζουμε με την κρέμα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσιο κορνέ.
Φύλλα αμυγδάλου
Προσθέτουμε λίγο πράσινο χρώμα στην αμυγδαλόπαστα μας και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε με το κουπάτ λουλουδιού και τα τοποθετούμε στις φράουλες.
Στήσιμο
Όταν κρυώσουν οι τάρτες, τις γεμίζουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε κυκλικά τις φρέσκιες φράουλες και γαρνίρουμε με μια άγλυκη ελαφρά διογκωμένη σαντιγί και από πάνω με σταγόνες λευκής σοκολάτας.