Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου Makedonia Palace Σωτήρη Ευαγγέλου
Για 1 άτομο
Υλικά
300 γρ. καρέ από γουρουνάκι γάλακτος
1 σελινόριζα
1 ξινόμηλο
30 γρ. σταφίδες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τη σελινόριζα, την κόβουμε σε κύβους και τηνβράζουμε. Όταν είναι έτοιμη την περνάμε από μπλέντερ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βρασμένο γάλα αν χρειαστεί.
Σοτάρουμε τα ξινόμηλα, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κυβάκια και προσθέτουμε τις σταφίδες που τις έχουμε μουλιάσει σε κονιάκ.
Σερβίρουμε το καρέ από γουρουνάκι σε ζεστό πιάτο, τοποθετούμε δίπλα του τον πουρέ σελινόριζας, τα κυβάκια μήλου και τις σταφίδες. Διαβρέχουμε με το γκρέιβι από το ψήσιμό του.