ENG

Ημισφαίρα σοκολάτας, μήλα με κανέλα και σταφίδες, πραλίνα φουντουκιού, μαρέγκα

A A

Συνταγή από τον executive chef του ξενοδοχείου The Met Δημήτρη Τσανανά και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.

Υλικά
λειωμένη μαύρη σοκολάτα
κύβους από 2 πράσινα μήλα
μαύρη ζάχαρη
κανέλα
σταφίδες
καρύδια
100 γρ. mascarpone
110 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ασπράδια
100 γρ. άχνη
3 – 4 σταγόνες λεμονιού
φύλλα χρυσού


Εκτέλεση
Κάνουμε τις ημισφαίρες με τη λειωμένη σοκολάτα και πινέλο.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Μίγμα μήλου
Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και τα μήλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα μήλα να μελώσουν.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και δίνουμε γεύση με την κανέλα.

Μους Πραλίνας
Χτυπάμε το mascarpone και την πραλίνα φουντουκιού στο μίξερ, με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μαρέγκα
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα ασπράδια στο μίξερ, με σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και η μαρέγκα να μην ξεκολλάει από τον κάδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη και το λεμόνι και ανακατεύουμε απαλά με μια mariz.