Ανταπόκριση από τον τρύγο του 2020 στην Αταλάντη και το Κτήμα Χατζημιχάλη.
Από τη δεκαετία του ’70 με τον πρώτο τρύγο στην Αταλάντη, τη δεκαετία του ’80 με το πρώτο Cabernet Sauvignon που βοήθησε στην ανάδειξη της δύναμης των μικρών παραγωγών και έως τις ημέρες μας, ο Δημήτρης Χατζημιχάλης καθοδηγεί με πείσμα και πάθος τις επιλογές του κτήματος.
Πλέον αρωγοί του στην προσπάθεια αυτή είναι οι δύο γιοί του.
Κι έτσι σήμερα, σε 2.200 στρέμματα ιδιόκτητων, ορεινών και πεδινών αμπελώνων, καλλιεργούν μια απίστευτη ποικιλία από λευκές και ερυθρές, ελληνικές και ξενικές ποικιλίες. Οι μέτριες θαλασσινές επιρροές και η προστατευτική φάλαγγα των βουνών δημιουργούν το τέλειο terroir για την παραγωγή ποιοτικού σταφυλιού.
Ο Λεωνίδας Χατζημιχάλης μας δίνει μια πρώτη εκτίμηση από τους τρύγους του 2020.
Μας μιλά, ακόμη, για ένα σημαντικό πρόβλημα των αμπελουργών, πλέον, σχεδόν ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας.