ENG

Ποιο κρασί για το ψάρι μου;

A A

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα.

Η σημερινή μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στα ψάρια.
Τα μακριά σαν λεπίδια γυαλιστερά σκουμπριά, τους σταχτιούς κολιούς, τους ριγωτούς σαργούς, τα ασημόλευκα λυθρίνια, τις τεράστιες παλαμίδες και τις τσιπούρες, τις ασπριδερές γλώσσες και τις χιόνες, τα κόκκινα μπαρμπούνια, τις πέστροφες, τις ταπεινές μαρίδες και τις διακριτικές σαρδέλες, τους γαύρους, τις αθερίνες.

Ψητά, τηγανητά ή βραστά με λίγους κόκκους αλατιού και λαδολέμονο ή με λεπτόρρευστες λευκές σάλτσες ακόμη και με σκούρες με ντομάτα και κρασί, τα ψάρια είναι οι βεντέτες του καλοκαιριού.

Και για να μην πονοκεφαλιάζετε και κουράζεστε στην προσπάθεια επιλογής του ταιριαστού κρασιού, φροντίζω εγώ για σας και σας συμβουλεύω.

Μαρία Νέτσικα