Η συνταγή για ένα πανεύκολο, διασκεδαστικό finger food, από τον chef Κώστα Αραμπτατζή και τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus.
Υλικά
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 ξυλάκι σουβλάκι
1 λαδόκολλα
1 ταψάκι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ανάλογων διαστάσεων βάζουμε λαδόκολλα ζαχαροπλαστείου.
Τοποθετούμε αντίστροφα τα ξυλάκια με απόσταση 10 εκατοστών το ένα με το άλλο.
Στην άκρη από το κάθε ξυλάκι τοποθετούμε περίπου 100 γραμμάρια τριμμένης παρμεζάνας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά στους 180oC.
Λιώνει η παρμεζάνα, δημιουργεί ένα στρόγγυλο πεδίο και ψήνεται.
Προσοχή να μην καεί γιατί θα πικρίσει.
Αφού ψηθεί και βγάλουμε τα γλειφιτζούρια από τον φούρνο, τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.