Απολαμβάνουμε την Ελλάδα μέσα από το φαγητό και το κρασί της
Κέντρο
GB Roof Garden restaurant
Ελεύθερη θέα προς την Ακρόπολη, πολυτελής ατμόσφαιρα και σέρβις πολλών αστέρων στο πιο ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας. All time classic επιλογή με μοντέρνα Μεσογειακή κουζίνα σε gourmet υπόσταση που υπογράφει ο ταλαντούχος executive chef Αστέριος Κουστούδης. (Ξενοδοχείο Grande Bretagne, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3330766)
Tudor Hall restaurant
Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant στην κορυφή του King George Palace. Ο chef Αλέξανδρος Κοσκινάς κρατά τα ηνία παρουσιάζοντας πιάτα ραφιναρισμένα που βασίζονται σε ελληνικές συνταγές. Και ο ζαχαροπλάστης Ευγένιος Βαρδακαστάνης εντυπωσιάζει με τα επιδόρπια. (Ξενοδοχείο King George, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210 3222210)
Birdman
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της αθηναϊκής εστίασης είναι ο νέος χώρος του Άρη Βεζενέ. Έχοντας στο ενεργητικό του επιτυχημένες επιλογές σε δύσκολους καιρούς ο Άρης δημιούργησε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το Birdman, μια γιαπωνέζικη pub προσφέρει στη μπάρα του gourmet τσιμπολόγημα και υποστηρίζεται από μια πολύ ψαγμένη κάβα με εξαιρετικά ποτά. (Σκούφου 2, τηλ. 21 0321 2800)
Τηλέμαχος Athens
Το τρίτο εστιατόριο της γνωστής σειράς της Κηφισιάς, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, εκεί που ήταν παλιά το ουζερί του Απότσου. Στον ναό της κρεατοφαγίας θα απολαύσετε πιάτα όπως: ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο, Rib Eye από το Piemonte, μπριζολάκια μαύρου χοίρου και φιλέτο Chateaubrian. Μεγάλη λίστα κρασιών ελληνικών, γαλλικών και από τον Νέο Κόσμο.
(Πανεπιστημίου 10, τηλ. 210 3613300)
Athénée
Το ιστορικό στέκι της πολιτικής, καλλιτεχνικής και κοσμικής Αθήνας στη νέα του εποχή. Κοσμοπολίτικη αύρα και κουζίνα με κλασικά ελληνικά και διεθνή πιάτα, sushi και ωραία γλυκά. (Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, τηλ. 210 3251430)
Pasaji
Εκλεπτυσμένο πολυτελές περιβάλλον και καλή μεσογειακή κουζίνα σε ένα από τα πιο in στέκια για φαγητό στο κέντρο. (Στοά Σπυρομίλιου, Αίθριο City Link, Σύνταγμα, τηλ. 210 3220714)
Olive Garden
Στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια θα απολαύσετε πανοραμική θέα της Αθήνας και «Γεύσεις Ελλάδας» από το νέο μενού τους στο οποίο πρωταγωνιστούν ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π. (προστατευμένης ονομασίας προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (προστατευμένης γεωγραφικής ένδειξης). (Ξενοδοχείο Olive Garden, Πανεπιστημίου 52, τηλ. 210 3326260)
Παπαδάκης
Εστιατόριο με έντονο το κυκλαδίτικο στοιχείο, που φέρει την υπογραφή της γνωστής Παριανής chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία μαγειρεύει τις πιο νόστιμες συνταγές του νησιού της. (Βουκουρεστίου 47 & Φωκυλίδου 15, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608621)
Yoleni’s
Εντυπωσιακό πολυώροφο πολύ-κατάστημα με θέμα τις ελληνικές γεύσεις: εδωδιμοπωλείο, κρεοπωλείο-ψητοπωλείο, εστιατόριο και αίθουσα μαθημάτων μαγειρική. Στο εστιατόριο ο Ηλίας Σκουλάς μαζί με τα Carnicero θα σερβίρουν ψαγμένα κρέατα και από δίπλα ελληνικά προϊόντα θα συμπληρώνουν το μενού. (Σόλωνος 9, τηλ.212 2223622-23)
Vezene
Ένα γοητευτικό μπιστρό που ο Αρης Βεζενές κατάφερε μεσούσης της κρίσης να φτιάξει πριν από έξι χρόνια. Ένα εστιατόριο που ήταν και είναι ένα από τα κορυφαία της Αθήνας. Μια επιτυχία εμπορική αλλά και ποιοτική που καθιέρωσε μια κουζίνα που είναι πλήρως αναγνωρίσιμη και εκφράζει την προσωπική προσέγγιση του δημιουργού της. (Βρασίδα 11, Hilton, τηλ. 210 7232002)
Ratka
Το απόλυτο meeting point για τον κοσμικό, επιχειρηματικό, πολιτικό, δημοσιογραφικό κόσμο της Αθήνας, εδώ και 30 χρόνια! Από εκείνα τα στέκια που δεν ξεφτίζουν στον χρόνο. Το φαγητό συμπαθητικό με αέρα γαλλικού bistrot. (Χάρητος 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7290746)
Metropolis Roof Garden
Εστιατόριο στον 10ο όροφο του Electra Metropolis Athens, το οποίο δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως. Στο τιμόνι της κουζίνας ο executive chef Σάκης Βενέτης που αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα. Το μενού προσφέρει πιάτα από τη θάλασσα και τη γη ενισχυμένα με προϊόντα τοπικά και άφθονα μυρωδικά. (ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Μητροπόλεως 15, τηλ: 21 4100 6200)
Τζίτζικας και Μέρμηγκας
Νεανικό value for money εστιατόριο. Ένα όμορφο και ζεστό μεζεδοπωλείο, στημένο με αναφορές σε παραδοσιακό μπακάλικο και με πολλές επιλογές σε μεζέδες. (Μητροπόλεως 12-14, τηλ. 210 3247607)
Μαύρο πρόβατο
Δημοφιλές μεζεδοπωλείο/ελληνικό μπιστρό με σοφιστικέ αύρα και νόστιμους ελληνο-μεσογειακούς μεζέδες. Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. (Αρριανού 31, τηλ. 210 7223466)
Walla Walla
Το καινούργιο wine bar-κάβα-εστιατόριο του Κώστα Τσίγκα που εστιάζει στην έθνικ κουζίνα και προσφέρει κάβα λιανικής με φιάλες από ελληνικό και διεθνή αμπελώνα με δυνατότητα αγοράς από το ράφι, αλλά και σερβιρίσματος στο τραπέζι. Η λίστα κρασιών του εστιατορίου είναι θεματική. (Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ. 210 7320832)
Kuzina
Πολύ κοντά στην Ακρόπολη, σε έναν χώρο γεμάτο ενέργεια και διακοσμημένο με υψηλή αισθητική, ο chef Άρης Τσανακλίδης εμπνέεται από τις μυρωδιές και τα προϊόντα της εποχής και δημιουργεί πιάτα που συνδυάζουν με επιτυχία την ελληνική μαγειρική παράδοση με τις fusion γαστρονομικές τάσεις. (Αδριανού 9, Θησείο, τηλ. 210 3240133)
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Ένα μερακλίδικο μεζεδάδικο από τον master των αλλαντικών και τυριών Φάνη Θεοδωρόπουλο και τον Παρασκευά Σαρήμπογια της αλλαντοποιίας Sary. Εδώ μπορείτε όχι μόνο να ψωνίσετε εκλεκτά προϊόντα, αλλά και να τα δοκιμάσετε επί τόπου νόστιμες γεύσεις σε παραδοσιακές συνταγές. (Ευριπίδου 52, τηλ. 2310 3254184)
Mono restaurant
Ωραίος χώρος και μεσογειακής έμπνευσης μενού από τον chef και ιδιοκτήτη Βασίλη Βασιλείου, που συνδυάζει κάποιες πιο κλασικές με πιο μοντέρνες προτάσεις, παίζοντας αρκετά και με τα ελληνικά υλικά. (Βενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα, τηλ. 210 3226711)
ΜάνηΜάνη
Δημοφιλές εστιατόριο με νόστιμες γευστικές προτάσεις από τη Μάνη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. (Φαλήρου 10, Κουκάκι, τηλ. 210 9218180)
Hytra
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Κουζίνα με διάχυτο μεσογειακό χρώμα και έντονες «γαλανόλευκες» αποχρώσεις. Chef Τάσος Μάντης (Λ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, τηλ. 210 3316767)
St’ Astra
Άπλετη θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη και τον λόφο του Λυκαβηττού και κουζίνα που χαρακτηρίζεται από φινέτσα, δημιουργικότητα και τεχνική στο εστιατόριο του Radisson Blu Park Hotel. (Ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, τηλ. 210 8894517)
Αθήρι
Δείπνο με στυλ σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον. Νεωτεριστικά πιάτα ελληνικής κουζίνας από τον chef Αλέξανδρο Καρδάση. (Πλαταιών 15, Κεραμικός, τηλ. 210 3462983)
Funky Gourmet
Boutique εστιατόριο, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin! Οι δύο ιδιοκτήτες και εξαίρετοι chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος πιστεύουν σε ένα είδος μαγειρικής που είναι funky και gourmet. Δημιουργούν μια μοντέρνα Ελληνική κουζίνα με έμπνευση από την εποχικότητα και τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα. (Παραμυθιάς 13 & Σαλαμίνος, Κεραμικός, τηλ. 210 5242727)
Aleria
Στην κουζίνα του όμορφα ανακαινισμένου νεοκλασικού, ο chef Γκίκας Ξενάκης προσεγγίζει με δημιουργικότητα ελληνικές σπεσιαλιτέ, άλλοτε με πληθωρική κι άλλοτε με εκλεπτυσμένη διάθεση. (Μ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633)
Σπονδή
Gourmet & Formal. Το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας παρουσιάζει μια σύγχρονη γαλλική κουζίνα γεμάτη καλλιτεχνική φινέτσα (2 αστέρια Michelin). Τεράστια λίστα κρασιού με 1.300 ετικέτες. (Πύρρωνος 6, τηλ. 2107520658, 2107564021)
Milos
Το gourmet εστιατόριο του Hilton, δημιουργία του chef Κώστα Σπηλιάδη. Εξαιρετική θαλασσινή κουζίνα και σπάνια ελληνικά deli. (Hotel Hilton, Λ. Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7244400)
Galaxy Bar
Απολύτως cosmopolitan και βραβευμένο σαν ένα από τα καλύτερα sky bars του κόσμου. Φαντασμαγορική άποψη της πόλης, κοκτέιλ, finger food, και BBQ για τους πιο πεινασμένους. ((Hotel Hilton, Λ. Βασ. Σοφίας 46, τηλ. 210 7281000)
Fuga
Το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής ατενίζει όλη την Αθήνα. Κοσμοπολίτικη αύρα και fusion κουζίνα από τον chef Δημήτρη Κατριβέση. (Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη 1, τηλ. 210 7242979)
Cookoovaya
Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής. Πέντε γνωστά ονόματα της αθηναϊκής γευστικής σκηνής υπογράφουν το μενού σ' αυτό το ιδιαίτερα δημοφιλές εστιατόριο. (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Ιλίσια, τηλ. 210 7235005)
Βασίλαινας
Εξαιρετική δημιουργική κουζίνα, με αυθεντικές πρώτες ύλες που συναρπάζουν ανακαλύπτεις στο ιστορικό εστιατόριο, που μετεγκαταστάθηκε στο κέντρο της Αθήνας. (Βρασίδα 13, τηλ. 210 7210501)
Balthazar
Νεοκλασική αρχιτεκτονική, θεϊκός διάκοσμος και ωραία αυλή. Μονέρνα fusion κουζίνα από τον διάσημο chef Χριστόφορο Πέσκια. (Δ. Σούτσου & Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6412300)
Il Barretto
Άνοιξε τις πύλες του στη hot πλατεία της Αγίας Ειρήνης προσφέροντας ένα συναρπαστικό γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της ιταλικής γεύσης. Οδηγός στην πολυεπίπεδη γευστική ηδονή είναι ο δημιουργικός chef Ανδρέας Λαγός που επιμελήθηκε το μενού. (Βασιλικής 2, Πλ. Αγίας Ειρήνης, τηλ. 210 3232320)
Άλφicon
Μινιμαλισμός, απέριττη αισθητική, λιτές γραμμές δίνουν το στίγμα του καινούργιου εστιατορίου που έστησαν δύο νέοι chef, ο Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς που αναλαμβάνουν και τον επιχειρηματικό ρόλο. (Ηρώνδα 8, Παγκράτι, τηλ. 2169005059)
The Odeon
Παριζιάνικος αέρας άρχισε να πνέει στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου με την άφιξη του bistro The Odeon στη θέση του γνωστού Jimmy΄s. Το τιμόνι της κουζίνας έχει αναλάβει ο Δημήτρης Σταμούδης με κλασικές προτάσεις.
Senios
Η φιλοσοφία του Senios εστιάζεται στο Αθηναϊκόν ευ ζην. Η ομάδα του The Clumsies θέλησε να αναβιώσει την ατμόσφαιρα των περασμένων χρόνων και να τη συνδέσει με τη ζωντάνια του σήμερα μέσα από ένα αστικό καφενέ. (Καλαμιώτου 15, Αθήνα, τηλ. 210 3318778)
Ψυχικό – Μαρούσι – Κηφισιά – Νέα Ερυθραία
Parla
Με το όνομα Parla μας συστήνεται το ιταλικό εστιατόριο στην Κηφισιά σε ένα από τα πιο γοητευτικά νεοκλασσικά αρχοντικά. Tην κουζίνα ανέλαβε ο δημιουργικός chef Θοδωρής Παπανικολάου και τα πιάτα του δεν αφήνουν περιθώριο για… πάρλα. (Λ. Κηφισίας 317, Κηφισιά, τηλ. 210 6202890)
Αδολο
Υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την ψαροφαγία. Ο δημιουργικός chef Βασίλης Τσατσάκης έχει στήσει ένα μενού με ευφάνταστες προτάσεις που καλύπτει όλα τα γούστα. Από τσιμπολόγημα για να συνοδεύσεις το τσίπουρο ή το ούζο μέχρι ψάρια μαγειρευτά ή ψητά που συντροφεύουν το κρασί. (Ελαιών και Εχίνου 1, Νέα Κηφισιά, τηλ. 210 6205015)
ΘαΜα
Η Μάντω Ηλιοπούλου έμαθε να μαγειρεύει τις συνταγές της πεθεράς της που είναι από τα Φιλιατρά της Μεσσηνίας και με σεβασμό στις γεύσεις ακολουθεί τις εποχές στην κουζίνα της. Το μαγαζί φημίζεται για την υπέροχη γουρουνοπούλα του. (Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 211 0139951)
Botrini’s
Ο Έκτορας Botrini, χρόνο τον χρόνο, εκφράζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο τη σύγχρονη γαστρονομική εξέλιξη. Στην Αθηναϊκή εκδοχή του κερκυραϊκού Etrusco χρησιμοποιεί εξελιγμένες τεχνικές και απρόβλεπτους συνδυασμούς για να δημιουργήσει signature πιάτα που φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. (Βασ. Γεωργίου B 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6857324)
Μπουκιά και Συχώριο
Στον άνετο, καθημερινό εστιατόριο του Ηλία Μαμαλάκη μπορείς να σερβιριστείς κλασικές συνταγές της ελληνικής παράδοσης που μαγειρεύονται μερακλίδικα και με ποιοτικά υλικά. Λειτουργεί και υπηρεσία delivery. (Αιγιαλείας 27, Μαρούσι, τηλ, 210 6893444)
Άνετον
Οι φανατικοί πιστοί του εστιατορίου αναζητούν γεύσεις αυθεντικές με ποιοτικά υλικά. Φιλόξενο σέρβις, ευγένεια και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών. (Λέκκα 19, Μαρούσι, τηλ. 210 8066700)
Patio
Στο γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου The Margi, ο δημιουργικός chef Παναγιώτης Γιακαλής, ως θιασώτης του διεθνούς γαστρονομικού κινήματος From Farm To Table, σερβίρει ένα μενού που εστιάζει στις πρώτες ύλες, από τη The Margi Farm τη φάρμα του ξενοδοχείου. (Λητούς 11, τηλ. 210 8929160).
Γλυφάδα –Βουλιαγμένη
LaGom
Νέα άφιξη στη Βουλιαγμένη το εστιατόριο La Gom, που στα σουηδικά σημαίνει «τόσο όσο» με την κουζίνα του να κινείται σε αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία. Στο τιμόνι της ο Σταμάτης Μαρμαρινός, γνωστός από το εστιατόριο του ξενοδοχείου Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες. Η κουζίνα είναι ελληνική και υποστηρίζεται από ελληνικά προϊόντα με δημιουργική προσέγγιση. (Λ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 210 9670099)
Εν Πλω
Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο δημιουργικός chef Σταμάτης Τσίλιας «ροκάρει» στην κουζίνα με ένα ολοκαίνουργιο μενού παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με Nikkei επιρροές. (Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109671770)
Matsuhisa Athens
Το Αθηναϊκό εστιατόριο της διάσημης παγκοσμίως σειράς/αλυσίδας που σε μυεί στη φιλοσοφία της fusion γιαπωνέζικης κουζίνας του Nobu Matsuhisa. Λιτότητα, φρεσκάδα και λεπτές ισορροπίες στις γεύσεις. Πανέμορφη θέση στον κόλπο της Βουλιαγμένης. (Απόλλωνος 40, Ξεν. Astir Palace, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510
Wynwood
Γεύση και άρωμα από την παραλία του Μαϊάμι σερβίρει το Wynwood, τόσο με τον διάκοσμο όσο και με τις επιλογές του μενού και τα καταφέρνει αρκετά καλά. (Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ. 21 08942193)
Νέο Φάληρο - Πειραιάς
Δουράμπεης
Κλασσική επιλογή για τους ψαροφαγάδες με εξαιρετικές και φρέσκες πρώτες ύλες, στο Μικρολίμανο. Τα κυδώνια του φημίζονται ως τα καλύτερα της Αθήνας, τα ψητά χτένια με λαδολέμονο συγκαταλέγονται στις top σπεσιαλιτέ, ενώ το ψήσιμο του ψαριού θεωρείται το κορυφαίο στην πρωτεύουσα. (Ακτή Δηλαβέρη 29, Νέο Φάληρο, τηλ. 210 4122092)
Varoulko Seaside
Το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις των εκλεκτών γεύσεων και τους οπαδούς του Λευτέρη Λαζάρου, ιδανικού εκφραστή της «Νέας Ελληνικής Κουζίνας». Οι πρωτότυπες ιχθυοδημιουργίες του chef συνδυάζουν τεχνική και προσωπικότητα και βραβεύονται αδιαλείπτως. (Ακτή Κουμουνδούρου 52, Κεραμικός, τηλ. 210 5228400)
Παπαϊωάννου
Από τις καλύτερες ψαροταβέρνες στην Αθήνα, δίνει πραγματικά μαθήματα σωστού ψησίματος του ψαριού και αναζήτησης κορυφαίας πρώτης ύλης. Στον καινούριο του χώρο θα απολαύσετε μερικά από τα πιάτα που τον καθιέρωσαν σαν ψαροταβέρνα. Διαλέξτε από τα φρέσκα ψάρια, πολλά από τα οποία έρχονται από τη Μήλο, και τους εξαιρετικούς μεζέδες. (Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, τηλ. 210 4225059)